Šie salāti ir viens no padomju virtuves simboliem, kas plašu atpazīstamību guva pagājušā gadsimta 70. gados. Pirmo reizi tie tika pasniegti Latvijas galvaspilsētas restorānos, un kopš tā laika kļuva populāri savas spilgtās garšas un oriģinālās sastāvdaļu kombinācijas dēļ.
Ēdiena nosaukums dots par godu Latvijas galvaspilsētai Rīgai, kas tam piešķīra īpašu kultūras piesitienu.
Tradicionāli “Padomju Rīgas” salātus pasniedza dziļā salātu bļodā. Papildu dekorēšanai varam izmantot svaigus garšaugus, vārītu olu vai olīvas, kas piešķirs ēdienam apetītelīgu izskatu un estētiku.
VIena no galvenajām sastāvdaļām salātos ir vārītā vistas gaļa – tā ir maiga un viegli uzsūc citu sastāvdaļu garšas, padarot to lieliski piemērotu dažādu veidu salātiem. Tā ir pietiekami maiga, lai to viegli sagrieztu vai saplucinātu, un rada patīkamu kontrastu ar kraukšķīgām sastāvdaļām, piemēram, gurķiem vai salātiem.
Divas garšīgas ķiploku pastas receptes: universālas un vienkāršas
Pagatavošanas gaita:
Vistas gaļas pagatavošana: Novārām vistas fileju un sagriežam mazos kubiņos. Novietojam gaļu vienmērīgā kārtā salātu bļodas apakšā un pārklājam to ar plānu majonēzes kārtu.
Gurķu slānis: Smalki sagriežam marinētus gurķus un novietojam tos uz vistas.
Olu kārta: Vārītās olas sagriežam kubiņos un uzklājam uz gurķu kārtas. Olu kārtu apsmērējam ar majonēzi, lai iegūtu sulīgumu.
Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk (plus video pamācība)